Nullsumsspill: DeFi avviser mens Bitcoin lenser

Nullsumsspill: DeFi avviser mens Bitcoin lenser

Mens Bitcoins verdi har økt med mer enn en tredjedel siden september, har DeFi-tokens svekket. Er de to tingene relatert?
Medstifter av kryptodataaggregator Markets Science, Twitter-bruker ‚Bitdealer‘, har delt et diagram som indikerer negative korrelasjoner Bitcoin Code mellom 11 topp DeFi-tokens og BTC de siste 45 dagene til 1. november, med AAVE som viser nøytral korrelasjon og UNI sammenløp hvis mindre enn 0,1.

Syv av 13 DeFi-tokens ble også funnet å ha negative korrelasjoner med Ethereum (ETH), til tross for Ethereum som driver mye av DeFi-økosystemet.

Med mange desentraliserte finans (DeFi) -tegn som sliter mens Bitcoin (BTC) økte i pris denne uken, har analytikere identifisert en lengre negativ sammenheng mellom DeFi-tokens og BTC.

45-dagers korrelasjon mellom prisytelse for BTC og 13 topp DeFi-tokens:

Imidlertid fant sektoren sitt spekulative platå innen utgangen av august, med Binances DEFI Composite Index krasjet 64% fra $ 1100 i begynnelsen av september til mindre enn $ 400 i skrivende stund.

TokenSets DeFi Pulse Index (DPI) har også kastet mer enn halvparten av verdien siden den ble lansert på $ 130 i midten av september. DPI-tokens handlet sist for bare $ 61,55.

I mellomtiden har Bitcoins pris økt med mer enn en tredjedel den siste måneden, og samlet seg for å merke $ 14 000 i slutten av oktober etter at den globale betalingsgiganten PayPal kunngjorde at de gikk inn i kryptosektoren.

Googles betalingsingeniør Tyler Reynolds mener den bullish handlingen i Bitcoin-markedene trekker spekulativ kapital bort fra DeFi, og bemerker at „store DeFi-spillere“, inkludert Three Arrows Capital og Qiao Wang, nylig har presset „en fortelling om en hard rotasjon til BTC.“ Reynolds anslår at opptil $ 50 millioner kan ha forlatt DeFi-markedet, noe som svekket presset på kjøpesiden i markedene.

Crypto-handelsmann Flood gjorde et lignende poeng på Coinist Podcast og sa at han ikke hadde „så mye eksponering som jeg ville ha ønsket på dette trekket opp, og jeg tror det er en representasjon av markedet som helhet.“

Handelsaktivitet på desentraliserte børser (DEXer) ser også ut til å ha snudd, og det månedlige DEX-volumet falt fra nær 26,3 milliarder dollar i september til omtrent 19,4 milliarder dollar i forrige måned.

Bare en håndfull DEX-er har en betydelig andel av sektorens volum, med Uniswap og Curve som representerer 75% av desentralisert handel i september. De siste tre månedene av Uniswap-volum tilsvarer t45% av totalt DEX-volum siden november 2019.