Når Bitcoin vokser, tar DeFi noen stygge treff

Er desentralisert økonomi (DeFi) døende? Eller her er et bedre spørsmål … Er DeFi-rommet på randen av lidelse?

DeFi-rommet er ikke så sterkt som det pleide å være

Dette er tankene som sannsynligvis går gjennom hodet til kryptoanalytikere og bransjeeksperter i skrivende stund. Bitcoin har vært den største digitale hit i 2020, og har økt med mer enn 50 prosent siden midten av mars. Valutaen gjør det bedre enn noensinne, men den kommer med en fangst. Alle de som ble investert i DeFi-tokens tar noen stygge treff som for hvert bitcoin-skyv inn i bullish territorium, har DeFi-tokens en tendens til å falle tilbake.

Bare noen måneder før var det mange av disse valutaene som hadde skryt av tredobbel-digitale bom, men nå ser det ut til at all den sprøytenarkomanen er borte. DeFi Pulse Index, som for tiden overvåker aktivitetene og trendene knyttet til omtrent et dusin digitale valutaer, nevner at den totale plassen er nede på 26 prosent bare de siste to månedene.

Exchange FTXs DeFi Index Perpetual Futures går enda lenger, og slår fast at ting har tatt en nese på omtrent 42 prosent de siste månedene.

Et av problemene kan være at mange av disse eiendelene ikke er opprettet for de samme formålene som bitcoin og andre vanlige valutaer. De er ikke ment å tjene som betalingsmynter. Faktisk er de ikke engang designet for å være så spekulative. Det kan hevdes at selv om bitcoin ikke brukes som betalingsmåte for de fleste veier, kan det fortsatt lagres på en digital konto et sted og få muligheten til å vokse.

Det samme kan ikke nødvendigvis sies for DeFi-tokens, som primært er opprettet for å gi investorer en sjanse til å låne ut, handle og låne fra hverandre. De er for det meste designet for å jobbe med apper og for utlån, og gir investorer en sjanse til å tjene potensiell interesse.

Disse valutaene er med andre ord pengemynter. Med BTC økende og alle retter oppmerksomhet mot det, har disse eiendelene og andre sannsynligvis lidd midt i det. Vishal Shah – grunnlegger og administrerende direktør for kryptoderivatutveksling Alpha 5 – uttalte i et nylig intervju:

Tokenverdier for forskjellige DeFi-prosjekter faller definitivt raskt, slik de sannsynligvis burde. De fleste av tokenomics for DeFi-protokoller har blitt bygget på oppdrett, eller rene degenerasjonsspill tendenser. Deres levetid ble stilt spørsmålstegn fra fødselen.

Han bemerker at desentraliserte finanspoletter som Comp i juni i fjor tok store treff og krasjet dramatisk. Han sier at for mange investorer rushed for å komme inn på DeFi-mani, som til slutt er det som bringer plassen ned på dette tidspunktet.
Ting kan fortsatt gå tilbake til form

Imidlertid tror han at hvis ting roer seg, vil DeFi til slutt komme tilbake til toppen. Han nevner:

Jeg tror DeFi vil ha sin plass i god tid i en mer temperert versjon.