Is Dogecoin [DOGE] een goede langetermijninvestering in 2020?

Van Dogecoin wordt verwacht dat het vele jaren blijft bestaan. Het feit dat de Dogecoin in 2013 is gelanceerd en nog steeds bloeit, is daar het bewijs van. Bovendien wordt het gebruikt als een ‚tippende‘ munt om gebruikers op het internet te belonen en zal het waarschijnlijk de tand des tijds doorstaan. Het wordt op deze manier gebruikt omdat het een lage waarde heeft die het mogelijk maakt om voor een langere periode op te vallen.

In het dagelijks leven vind je dat grappen en andere vormen van plezier een spannende sensatie bieden. Maar omdat grappen en memes de wereld van het vermaak blijven domineren, heeft de vluchtige en onvoorspelbare cryptowereld een geschiedenis te vertellen. Dit kwam na een grappenvaluta in de vorm van een trending dog theme meme op social media op 06 december 2013 de krantenkoppen halen. De crypto stond bekend als Dogecoin (DOGE).

  • Dogecoin werkt als een open-source digitale cryptocurrency.
  • Dogecoin hard cap staat op $411 miljoen tot nu toe
  • Meer dan 125 miljard Doge is nu in omloop.

Dogecoin is een goed voorbeeld van wat haalbaar is als een cryptocrisis sterke steun van de gemeenschap heeft. Analisten geloven dat deze crypto in waarde zal toenemen als de crypto-marktbeweging naar boven blijft gaan. Over het algemeen voorspellen veel bronnen dat Dogecoin in 5 jaar significant zal stijgen tot ongeveer $0.0126, wat zich vertaalt naar 400% uptrend. Deze voorspellingen maken van Dogecoin een grote investering op lange termijn in 2020.

Overview

Cryptocurrency activa bieden veel investeringsmogelijkheden die ook veel risico’s met zich meebrengen. De crypto-sector is snel aan het verdringen. Tien jaar geleden wisten maar weinig mensen wat een blokketen was. Vandaag de dag is bekend dat er meer dan 5000 altcoins bestaan.

Veel mensen hebben hun waardevastheid vervangen door fiatvaluta en hebben ook de manier waarop ze leven veranderd. Sinds 2008, toen Bitcoin digitale valutatransformatie en vrijheid bracht, hebben meer mensen Crypto Cash-investeringen geadopteerd.

Dogecoin is erin geslaagd om een leuke grap om te zetten in een echte investeringsmogelijkheid. Deze cryptocurrency is de moeite waard om te kopen als een persoonlijke collectie cryptocurrency voor lange termijn portefeuilles.

Dogecoin is formeel opgericht als een „joke coin“ en staat voor een open-source digitale cryptocurrency. De aandacht en de populariteit steeg na een trending dog theme van een Japans ras, namelijk Shiba Inu op de sociale media. De munt kreeg meer aandacht nadat Billy Mucus uit Portland, Jackson Palmer uit Sydney Australië en Oregon het voor de lol hadden voorzien en lichtvoetig zeiden dat het een grote aantrekkingskracht zou hebben buiten Bitcoin.

Ze waren ervan overtuigd dat het meer mensen zou aantrekken omdat het een hondenthema als logo had. DOGE werd volledig ontworpen met behulp van de codebase van Litecoin (LTC). Met name de ontwikkeling ervan was bedoeld om een alternatief te bieden voor bitcoin. Het werd ontworpen om toegankelijk en vriendelijk crypto te zijn.

De Community

Uit de gegevens blijkt dat Dogecoin-investeringen gebaseerd zijn op de gemeenschap en dat dit de plaats is waar het potentieel ligt. Zo gebeurde er bijvoorbeeld een ramp enkele weken na de oorspronkelijke release in 2013. Een hacker viel het systeem aan en stal 21 miljoen DOGE op 25 december, wat op dat moment ongeveer 12.000 dollar waard was.

De gemeenschap kwam vrijwel direct binnen en lanceerde een inzamelingsactie om alle gestolen munten te vervangen. De gemeenschap streefde er onophoudelijk naar om de gestolen fondsen te vervangen tegen februari 2014. Deze zelfde vrijgevigheid is voortdurend tentoongesteld. Dat is de belangrijkste reden waarom zoveel mensen iets willen leren over hoe ze in Dogecoin kunnen investeren.

Het is aanzienlijk vriendelijker in vergelijking met een meerderheid van de andere crypto-gemeenschappen. Toch is DOGE begonnen als een lachertje. Jackson Palmer gebruikte de gelijkenis van een internetmeme om een cryptocurrency te maken. De meeste mensen herinneren zich de Shiba Inu hondenmeme.

Die hond werd een nachtelijke sensatie op hetzelfde moment dat BTC opsteeg. Palmer en programmeur Billy Marcus bracht op 6 december 2013 de „joke currency“ uit. Tegen 2015 waren er meer dan 100 miljard DOGE-munten in omloop.

De waarde van de digitale munt was sindsdien al vele malen gestegen en heeft momenteel een marktkapitalisatie van meer dan 430 miljoen dollar. Daarom is het een van de meest integrale cryptos die beschikbaar zijn en neemt het positie 31 in de marktcaplijst in.

Dogecoin Price Analysis

De financiële markt van de crypto is in slechts tien jaar tijd verbazingwekkend snel gegroeid. Met name Dogecoin [DOGE] heeft grappige grappen omgezet in een real-time serieuze investering. Vandaag, staat Doge als één van de beste trending digitale activa om het even wie zou denken aan, die een kritieke vlek in cryptoruimte heeft gegrepen.

Net als andere cryptos is ook de topmunt niet achtergebleven op een ietwat bearish trend die in de laatste 24 uur begon. Tegen de tijd van schrijven wisselde Doge de handen uit voor $0.003270 met een totaal leveringsvolume van $68.54M in de laatste 24 uur. De totale markt cap aanbod staat op $ 411.98M met meer dan 125.979 Miljard DOGE in omloop.

Ondanks de volatiliteit in de crypto-markt neemt DOGE nog steeds positie 40 in de marktkapitalisatielijst. Sinds DOGE zijn wortels heeft gekregen via een online platform, heeft DOGE in 2018 zowel moeilijke als bearish momenten meegemaakt. Hoewel zelfs andere cryptokringen dezelfde ‚winter‘ meemaakten, daalde de prijs van DOGE drastisch door het verlies van publieke aandacht.

De neerwaartse trend verhinderde echter niet dat de DOGE-prijs opnieuw steeg, aangezien het een gestaag herstel kende in vergelijking met BTC in datzelfde jaar. Eerder dit jaar herwon de DOGE-prijs zijn kracht en populariteit nadat de video over deze prijs op TikTok viraal ging, waar een topgebruiker in de naam van „De Wolf van Bitcoins zijn mijnbouwbedrijf liet zien.

Omdat Dogecoin goedkoop kan worden aangeschaft, nemen veel online fans de online investering over, waardoor de prijs van DOGE met meer dan 100% stijgt. Bovendien is de prijs van Dogecoin exponentieel gestegen nadat Tesla en de directeur van lucht- en ruimtevaartfabrikant Elon Musk de token goedkeurden als zijn favoriete digitale aanwinst.

De toekomst van Dogecoin

Dogecoin is erg populair geworden boven de algemene verwachtingen. Het begon als een bespottelijke meme in de wereld van de digitale activa, maar het is uitgegroeid tot een mededinger van een grote investeringsmogelijkheid. DOGE kan nu normaal gesproken handelen zonder steun van de sociale media van waaruit het zijn weg naar de beleggingswereld heeft gevonden.

Maar, Dogecoin past misschien wel bij uw beste beleggingsportefeuille. Terwijl andere crypto’s de volatiliteit in de cryptocurrency wereld blijven omarmen, heeft DOGE het startschot gegeven voor zijn stabilisatie reis. Het kan de heersende trend in de algemene crypto-markt op elk moment volgen, maar het is niet erg volatiel, wat het vrij aantrekkelijk maakt voor investeerders.

Veel experts hebben ervoor gekozen dat de prijs op de lange termijn niet zal afnemen of enigszins zal dalen. Maar de munt kan op de lange termijn wel wat turbulentie vertonen. Volgens een investeringsplatform „walletinvestor.com“, geloven ze sterk dat DOGE tegen het einde van 2020 0,00552 dollar zal kosten.

Hoewel DOGE een deflatoire digitale aanwinst is, heeft de Dogecoin-gemeenschap veel bijgedragen aan de groei en de kracht van deze munt. De gemeenschap heeft bij vele gelegenheden bijgedragen aan liefdadigheid om de inflatie onder controle te houden. Die steun heeft grotendeels geleid tot een stijging van de populariteit van deze munt bij veel beleggers.

Bovendien heeft de grootste en belangrijkste Bitcoin- en cryptobeurs, Binance, Dogecoin toegevoegd aan de lijst van ondersteunde digitale munten. Die toevoeging heeft verder geleid tot een stijging van de DOGE-prijs met 30%.  Hopelijk zullen dergelijke opwaartse trends zich op de lange termijn voortzetten, waardoor de DOGE tot de top van de crypto-munten zal behoren.

Is Dogecoin A Worthy Investment?

Vanuit een optimistisch oogpunt zal de DOGE-prijs over bijna 5 jaar $0,0121 bedragen. Dat klinkt geweldig voor iedereen die van plan is te investeren in digitale valuta. Of u nu denkt aan mijnbouw of asset HODLing, DOGE maakt de beste investering voor uw portefeuille in 2020.

Op basis van een uitgebreide analyse door een team van handelstechnologen kan de DOGE-token geconfronteerd worden met prijsschommelingen. De prijs zou naar verwachting ooit tot 0,0294 dollar stijgen en tot het laagste niveau worden verhandeld tegen 0,00224 dollar. Maar de volatiliteit zal geen grote invloed hebben op deze munt.

DOGE is sinds 2014 op en neer aan het schommelen. Het brak door 3,5 jaar van de volatiliteitsslag en toch is de trend gehandhaafd. Andere technische analyses geven aan dat de DOGE tegen 2030 misschien wel 0,2 dollar zal bereiken. Toch zijn deze voorspellingen sterk afhankelijk van de algemene marktsituatie en vooral van de Bitcoin-prijs.

Over het algemeen voorspellen veel bronnen dat de Dogecoin over vijf jaar aanzienlijk zal stijgen tot ongeveer $0,0126, wat bijna 400% uptrend is.