Bitcoin Price Gold Correlation krasjer 20%: 5 ting du må vite denne uken

Bitcoin nettverksfundament er like hausse som alltid, men 12 000 dollar kan utløse en omprøving av lavere prisnivå, advarer en analytiker.

Bitcoin ( BTC ) starter en ny uke i øvre ende av sin nye prisklasse nær 12 000 dollar – vil markedet endelig knekke den denne uken?

Cointelegraph tar en titt på fem ting du må vurdere når du jobber der Bitcoin Evolution er på vei i løpet av de kommende dagene.

S&P 500 nærmer seg alle tiders høyder … igjen

I motsetning til tidligere uker er makromarkeder og deres innvirkning på Bitcoin tilbake i søkelyset på mandag.

Kina fører an, med sine aksjer som rally til nær sitt høyeste nivå på to år på nyheter om at People’s Bank of China, eller PBoC, planlegger å lette pengepolitikken.

Shanghai Composite Index steg med 2,3% på dagen, med dagens gevinst på 13% til tross for koronavirus-uroen.

Andre steder er S&P 500 allerede opp over 50% i forhold til de lave lavkonjunkturene i mars, med Goldman Sachs analytikere som reviderer prognosen for årsskiftet oppover. Målet er nå 3.600 poeng, ikke 3000 – en ny rekordhøy.

Selv på publiseringstidspunktet var indeksen bare 14 poeng unna alle tiders høydepunkter den hadde sett i februar før coronavirus traff.

„Som de siste månedene har vist, avhenger aksjekursene ikke bare av den forventede fremtidige inntektsstrømmen, men av hastigheten som inntektene blir diskontert til nåverdi,“ siterte Bloomberg Goldmans David Kostin som en notat fredag.

„Ser fremover, vil en fallende aksjerisikopremie oppveie en økning i obligasjonsrentene, og kombinert med vår over-konsensus EPS-prognose, vil løfte S&P 500-indeksen til 3600 ved årsslutt.“

Aksjer har tidligere hatt betydelig innflytelse på Bitcoin, med S&P 500-korrelasjonen allerede på 95%. Som Cointelegraph rapporterte , til tross for at gullet har overtatt de siste ukene, tror analytikere fortsatt at en dramatisk endring i aksjer også vil gjenspeiles i Bitcoin, gitt den nylige høye korrelasjonen .

Bitcoin’s korrelasjon til gull har sunket siden sistnevnte mistet støttenivået på $ 2000 – fra 68% til 48% i august, viser data.

Analytiker: 12 000 dollar kan sende Bitcoin tumbling

Innen Bitcoin står markedssentimentet overfor et eget hinder.

12 000 dollar, et nivå som har sett flere retester de siste to ukene, men som ikke lyktes i å bli støtte, fortsetter å forårsake handelsmenn problemer. Den nylige prisaksjonen har understreket det faktum at $ 12 000 ikke appellerer til å sprekke som motstand.

„Vi er fremdeles i en trend, så jeg burde lene meg på siden av bullish,“ sa Cointelegraph Markets analytiker filbfilb 13. august i sin Telegram-kanal. Han vurderer også at altcoins beveger seg høyere, da BTC-prisen forblir sidelengs som et bullish tegn, særlig etter at „prisaksjonen viste et stort tilbakeslag ut av etterspørselen,“ forklarte han. “Mange veker.”

I løpet av helgen foreslo i mellomtiden medanalytiker Michaël van de Poppe at frastøtningen på 12 000 dollar var sterk nok til å utløse en mer uttalt retracement for BTC / USD. En avvisning fra 10 500 dollar var „veldig sannsynlig,“ hevdet han før styrken så ut til å klatre høyere og til slutt vende $ 12 000 for å støtte .

„Med tanke på betydningen av dette nivået, begynner jeg å tro at dette begynner å bli et veldig sannsynlig scenario,“ sa Van de Poppe til Twitter- tilhengere.