Bitcoin Bank ‚Mode‘ Eyes $52M London Stock Exchange Listing

  • Mode, een Britse Bitcoin-bank, kijkt uit naar een notering van $52 miljoen op de London Stock Exchange (LSE).
  • De CEO van Mode zegt dat de LSE-notering de eerste stap is in het uitbreiden van de wereldwijde fintech-voetafdruk van het bedrijf.
  • De droogte van de LSE-notering kan aan het einde komen na de geplande beursgang van de Hut Group van 6 miljard dollar.

Bitcoin payment app, Mode, streeft naar verluidt naar een beursnotering in het Verenigd Koninkrijk.

De beweging komt te midden van een vlaag van ontwikkelingen in de Britse crypto-bankwereld met deelnemende bedrijven die goedkeuring krijgen van de toezichthouders om als geldzenders te opereren.

Bitcoin-betalingsdiensten gaan de hoofdrol spelen

Volgens The Telegraph werkt de e-payment service Mode toe naar een notering van $52 miljoen op de London Stock Exchange (LSE). Het bedrijf hoopt ook een eerste $10 miljoen op te halen uit een private equity verkoop voorafgaand aan de LSE-notering.

Mode, ondersteund door Twitter mede-oprichter Biz Stone, exploiteert een mobiele Bitcoin-bankier-app die wereldwijd beschikbaar is, behalve in de VS. Het platform stelt klanten in staat om BTC te kopen via credit card of bankoverschrijvingen.

De geplande LSE-notering van Mode komt tijdens een IPO-droogte op de Londense beurs sinds het begin van de coronaviruspandemie. Zoals CNN heeft gemeld, zal de LSE voor het eerst in bijna drie maanden een grote beursgang zien, waarbij de e-commerce-gigant Hut Group zich opmaakt voor een openbaar bod van 6 miljard dollar.

In zijn commentaar op de geplande LSE-notering merkte modusoprichter Jonathan Rowland op dat de verhuizing de eerste stap is in de uitbreiding van de aanwezigheid van het bedrijf in de fintech-arena. Volgens Rowland wil Mode betalingsstallen als Revolut en Monzo uitdagen en tegelijkertijd de successen van Alipay nabootsen in het zijn van een full-spectrum fintech service.

Het bedrijf is ook in samenwerking met Chinese betaalkolonies WeChat Pay en Alipay. Deze samenwerkingsverbanden maken het mogelijk om een aantal van haar klanten die te maken hebben met Chinese klanten.

Terwijl Mode zichzelf een Bitcoin Up-bank noemt, moet het bedrijf nog een banklicentie aanvragen. Mode heeft echter wel een elektronische betalingslicentie en zou concurrentie kunnen zien van bijvoorbeeld Ziglu, een andere crypto-bank die onlangs toestemming heeft gekregen van de Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk om een geldtransmissiebedrijf te runnen.

De FCA blijft strikte controle houden over de groeiende crypto-scene van het Verenigd Koninkrijk. Zoals eerder gemeld door BeInCrypto, heeft het regelgevend agentschap zijn crypto-toezichtmandaat sinds begin 2020 uitgebreid.